2100 Gödöllő, Horgásztó u. 16.

Csarnokon belüli daruzás

A csarnokon belüli daruzás egy speciális vállfaja a daruzásnak. Az épületek belsejében sajátos körülmények vannak, amik megnehezítik a daruzást és ezzel egyidejűleg a speciális gépek és eszközök végső helyére mozgatását vagy éppen azok eltávolítását.

Az épületeken belül sok esetben alacsony a belmagasság, ami az autódaruk munkáját a legtöbb esetben korlátozza. Bizonyos autódaruk gémtagjainak kitolása csak az előre meghatározott programok mértékében lehetséges, ezért korlátozott hely esetén, nem biztos, hogy beállítható a gémhosszúság a kívánt méretre.

Másik jelentős probléma szokott lenni, ha csarnokon vagy bármilyen épületen belül kell daruzni, hogy ezeket a tereket nem arra tervezték, hogy teherautó méretű eszközökkel forgolódjanak bennük, így a hely számos esetben szűk keresztmetszete a daruzási lehetőségeknek.

A csarnokon belüli daruzásnak van egy speciális, kifejezetten erre a célra kifejlesztett eszköze a Demag cégcsoport City típusú autódarui, amiben a Sólyom Daru Kft. piacvezető, hiszen 6 ilyen géppel is rendelkezünk.

Demag AC 25 city, Demag AC 30 city Demag Ac 40 City autódaruk rendkívül praktikus kialakításuk miatt (ahogy azt a fenti képen is látni) egészen elképesztően kis helyekre is beférnek, a helyszín lehetőségeihez alakíthatóak a talpalási feltételek. A gémtagok szinkronban kitolhatóak, ami azt jelenti, hogy centiméterről centiméterre állíthatóak a kezelő által, és a gém tag alacsony rögzítésének köszönhetően súllyal is lehetséges a gém kitolást változtatni.

Ezek az autódaruk rendelkeznek úgy nevezett csarnok csúccsal, ami az emelésnél nyer nekünk 1-1,5 métert, hogy ennyivel is magasabbra tudjunk emelni, vagy egyáltalán beférjen a gém az emelendő tárgy fölé.

Természetesen a csarnokon belüli munkavégzés során a munkavédelmi előírások betartásán felül nagyon fontos szempont, hogy az olajszennyezést elkerüljük. Ennek érdekében ügyelünk gépeink rendszeres karbantartására, ugyanakkor felkészültek vagyunk egy esetleges rendellenességből adódó vészhelyzet azonnali, környezetkímélő megoldására is, mivel valamennyi autódarunk fel van szerelve speciális semlegesítő anyaggal. Csarnokon belül, szűk helyeken kisebb súlyok emelése esetén alkalmas lehet a minidaru / pókdaru is a feladat elvégzésére, de nagyobb terhek emelésénél a citydaru verhetetlen. További képekért és történésekért látogassa meg Hírek oldalunkat.